TEST: Geçimli Biri misiniz, Geçimsiz mi?

Test ve kişilik özellikleri

Moderatör: beloş

Mesajgönderen esengül » 23 Haz 2007, 17:52

1. Problemli bir tip canınızı sıkacak bir tavır sergilediğinde:
a- Hakkından gelir, ağzının payını veririm.
b- Yanından hemen uzaklaşırım.
c- Üstünde durmam, hoş görürüm.

2. Birisi sizi yapıcı bir şekilde ve kibar bir üslupla eleştirdiğinde;
a- Saygı duyarım.
b- Teşekkür ederim.
c- Faydalanırım.

3. Kötü bir sürprizle karşılaştığınızda;
a- Åžok olurum.
b- Üzülürüm.
c- Sabrederim.

4. Kendimi tartışmanın içinde bulduğumda;
a- Gerekeni yaparım.
b- Doğruyu söylerim.
c- Tartışmayı hemen kesip işi tatlıya bağlarım.

5. Yolda birisi size çarparak geçtiğinde;
a- Ona nasıl yürünmesi gerektiğini öğretirim.
b- Dönüp özür dilemesini beklerim.
c- Buna sebep olan hatamı düşünürüm.

6. Yakın iletişim halinde olduğunuz biri sizden kaynaklanmadığı halde öfkelendiğinde;
a- “Bana neden kızıyorsun ki?” diyerek kendimi savunurum.
b- Olay mahallini derhal terk ederim.
c- Öfkesini yatıştırır, sıkıntısını paylaşırım.

7. Patron sizi fırçaladığında;
a- Onu buna piÅŸman ederim.
b- Hakkımı savunurum.
c- Problemi çözmeye çalışırım.

8. Televizyonda biri halkın gözünün içine baka baka yalan söylüyor, sizi çileden çıkarıyorsa;
a- Kanalı hemen arar, ağzıma geleni sayarım.
b- TV’yi kapatır, kumandayı fırlatırım.
c- “Allah ıslah etsin!” der, güzel bir kanala geçerim.

9. 40 defa uyardığınız şey yine yapılıyorsa;
a- Yapanın iflahını sökerim.
b- 41. kere söylerim.
c- Uyarımın niçin dikkate alınmadığını değerlendiririm.

10. Manavcı gözünüzün önünde çürük domatesleri poşete doldurduğunda;
a- Onları tek tek poşetten çıkarırım.
b- Bir şey olmamış gibi çekip giderim.
c- Çürükleri çıkarıp iyilerini koymasını sağlarım.

DeÄŸerlendirme
Her a şıkkı için 2, “b” şıkkı için 5, “c” şıkkı için 10 puan veriniz. Buna göre toplam puanınız:

20-40 arasıysa: Son derece geçimsiz birisiniz. Sizinle idare etmek deveye hendek atmaktan zor. Biraz yumuşamazsanız hayatınız hep öfke patlamalarıyla, kızgınlıklarla, sinirlilikle, kalp kırmayla, yıkıp dökmeyle geçer; insanlar bırakın sizinle beraber olmayı, adınızı bile anmak istemezler. Yalnız kalırsınız, problemlerle boğuşmaktan rahat bir nefes alamazsınız. Dolayısıyla psikolojiniz bozulacağından çabuk hastalanır ve az yaşarsınız. Sizi itidalli olmaya, iradenize hükmetmeye, öfkenize ve dilinize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Ömrünüzün kalan kısmını “sağlıklı ve huzurlu” yaşamak için bunu yapmalısınız.

40-60 arasıysa: Olaylardan uzaklaşmakla, çekip gitmekle, bırakıp kaçmakla sonuç alamaya çalıyorsunuz ama bu hiçbir zaman kesin çözüm değil. Size “geçimsiz” denmez ama “geçimli” de denmez. Çünkü çözmek uyum sağlamak yerine öfkenizi içinize atarak kaçıp gidiyorsunuz. Halbuki aslolan, çözümün içinde yer almak ve iki tarafı da rencide etmeyen hayırlı bir sonuca varmaktır. Taşın altına biraz elinizi, belinizi başınızı koyun; paylaşın ve çözüme odaklanın. “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” anlayışından kurtulun.

60-80 arasıysa: Geçimli birisiniz ama fazla zora dayanır mısınız belli değil. Günümüzde aşırı geçimsiz tipler sizin için problem olmaya devam edebilir. Tahammül gücünüzü biraz daha artırmanız gerektiği kesin.

80-100 arasıysa: Tebrikler! Son derece geçimli, uyumlu, kaliteli bir kişiliğiniz var. Herkes sizinle beraber olmak, size yakınlaşmak ister. Olgunluk mertebesine ulaşmışsınız maşallah. Hayırlı, sağlıklı ve uzun bir ömür süreceğinizi tahmin ediyoruz. Bunu da hak ediyorsunuz doğrusu.

Ben yazmazsam ne olur sen yaz
İki satır bile olsa da yaz

Ayrılığa yüreğim dayanmaz
Hasret yaz kader yaz çile yaz
esengül
Global Moderatör
Global Moderatör

Mesajgönderen esengül » 23 Haz 2007, 18:12

60-80 arasıysa: Geçimli birisiniz ama fazla zora dayanır mısınız belli değil. Günümüzde aşırı geçimsiz tipler sizin için problem olmaya devam edebilir. Tahammül gücünüzü biraz daha artırmanız gerektiği kesin.

Olur artırırım...Aslında babam yılanla bile geçinirsin derdi ama
sanırım yaşım gittikçe tahammül gücüm mü azalıyor nedir? :acaba:

Ben yazmazsam ne olur sen yaz
İki satır bile olsa da yaz

Ayrılığa yüreğim dayanmaz
Hasret yaz kader yaz çile yaz
esengül
Global Moderatör
Global Moderatör

Mesajgönderen emos » 23 Haz 2007, 19:43

40-60 arasıysa: Olaylardan uzaklaşmakla, çekip gitmekle, bırakıp kaçmakla sonuç alamaya çalıyorsunuz ama bu hiçbir zaman kesin çözüm değil. Size “geçimsiz” denmez ama “geçimli” de denmez. Çünkü çözmek uyum sağlamak yerine öfkenizi içinize atarak kaçıp gidiyorsunuz. Halbuki aslolan, çözümün içinde yer almak ve iki tarafı da rencide etmeyen hayırlı bir sonuca varmaktır. Taşın altına biraz elinizi, belinizi başınızı koyun; paylaşın ve çözüme odaklanın. “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” anlayışından kurtulun.

hiçde değil...
devir oyle bir devirki
tabikide bana dokunmayan yılan 1000 yıl yaşasın...!
"Kime Yâr Dediysek ;
O Yâr Açtı Yarayı..
Belli ki Sevenimiz Yoktur ,
Yaradan'dan Gayrı.."
04.09.2010
emos
Moderatör
Moderatör

Mesajgönderen dodili » 23 Haz 2007, 21:16

60-80 arasıysa: Geçimli birisiniz ama fazla zora dayanır mısınız belli değil. Günümüzde aşırı geçimsiz tipler sizin için problem olmaya devam edebilir. Tahammül gücünüzü biraz daha artırmanız gerektiği kesin

bende böleymişim ama doğru geçimsiz tipler beni son derece rahatsız ediyor tahammül edemiyorum :x
Hiçkimse sevdama senin kadar yakışmadı ve sevdam hiçkimseyi senin kadar yaşatmadı...

Mehmet Çoşkundeniz
dodili
Bizden Biri

Re: TEST: Geçimli Biri misiniz, Geçimsiz mi?

Mesajgönderen merve04 » 17 Åžub 2010, 20:59

Tabi canım tabi
_seboıst_
merve04
Moderatör
Moderatör

Re: TEST: Geçimli Biri misiniz, Geçimsiz mi?

Mesajgönderen papatya19 » 18 AÄŸu 2010, 14:45

sabır noktasının tükendiiği anlarda oluyo
bir aynaya bakarken gördüğüne bide dua ederken göremediğine inan...
papatya19
Süper Üye
Süper Üye

Dön Test ve Kişilik Özellikleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

egemdizayn