Merhabalar,
Bir moderasyon BBCode yapmak istiyorum. Fakat bu BBCode'u bir mesajda kullanırken o an ki zaman damgasının işlenmesini istiyorum.
Mümkünatı var mıdır acaba ?
BBCode ile zaman damgası eklenebilir mi ?
Moderatör: kaptangula
-
- Yeni Üye
Re: BBCode ile zaman damgası eklenebilir mi ?
merhaba,
yönetim paneline bbcode ekleyerek o anki tarihi mesaja işlemek mümkün görünmüyor.
aklıma gelen çözüm: bir eklenti yazarak veritabanına tarih değişkeninin şeklinde girilmesini sağlamak ve mesajı yazdığınız anda o değişkeni çekmek.
kısaca basit görünse de zor.
eğer eklenti olarak yapmak istersen veritbanında config_text tablosuna kurulum dosyası ile değişkeni şu şekilde tanımlayabilirsin
php dosyası ile de aşağıdaki gibi bilgiyi çekebilirsin.
;
şeklinde tanımlanan değişkeni,
anahtarla çekmek.
bbcode şeklinde kullanabilmek için de değişkeni BBCODE içine aktarabilmek için başka sorgular da gerekir. bunun için phpbb veritabanında varolan herhangi bir bbcode eklentisinden yararlanılabilir.
yönetim paneline bbcode ekleyerek o anki tarihi mesaja işlemek mümkün görünmüyor.
aklıma gelen çözüm: bir eklenti yazarak veritabanına tarih değişkeninin
Kod: Tümünü seç
date('Y-m-d H:i:s')
kısaca basit görünse de zor.
eğer eklenti olarak yapmak istersen veritbanında config_text tablosuna kurulum dosyası ile değişkeni şu şekilde tanımlayabilirsin
'saved_time' => array('VCHAR:255', ''),
$sql = 'SELECT saved_time
FROM ' . CONFIG_TEXT_TABLE . '
$result = $this->db->sql_query($sql);
$saved_time = date('Y-m-d H:i:s');
şeklinde tanımlanan değişkeni,
'SAVED_TIME' => $saved_time,
bbcode şeklinde kullanabilmek için de değişkeni BBCODE içine aktarabilmek için başka sorgular da gerekir. bunun için phpbb veritabanında varolan herhangi bir bbcode eklentisinden yararlanılabilir.
-
- Yeni Üye
Re: BBCode ile zaman damgası eklenebilir mi ?
Teşekkür ederim bilgiler için Atilla bey.
Bilgiler güzelde ben işte o kadar anlamıyor
Neyse işin aslı dün tam buraya yazdıktan sonra istediğim eklentiyi buldum. Aslında çok önceden de takibe almışım eklentiyi ve denemişim.
ModBreak Extended uzantısı var. Oldukça güzel ve tabii ki CSS oynamaları ile uyarlanabilir istediğim şekilde.
Fakat bu eklentiyi Localhost'ta test ettiğimde hem SiteMaker eklentisini devredışı bıraktı. Hem de kullandığım WYSIWYG editörle uyumsuz kaldı.
Sorunlarını çözebilirsem bu eklenti işime yarayacaktır bakalım...
Bilgiler güzelde ben işte o kadar anlamıyor

Neyse işin aslı dün tam buraya yazdıktan sonra istediğim eklentiyi buldum. Aslında çok önceden de takibe almışım eklentiyi ve denemişim.
ModBreak Extended uzantısı var. Oldukça güzel ve tabii ki CSS oynamaları ile uyarlanabilir istediğim şekilde.
Fakat bu eklentiyi Localhost'ta test ettiğimde hem SiteMaker eklentisini devredışı bıraktı. Hem de kullandığım WYSIWYG editörle uyumsuz kaldı.
Sorunlarını çözebilirsem bu eklenti işime yarayacaktır bakalım...